Behandeling

Laser ontharen

Het resultaat van de traditionele epilatiemethodes is doorgaans maar beperkt in de tijd. Bovendien volgen er dikwijls allergische reacties, rode plekken en -als gevolg van de abnormale teruggroei van de haartjes- kleine cysten.

De laser epilatie, de jongste telg in de medische toepassingen van de laser, biedt een snelle en doeltreffende behandeling die geen allergische reacties uitlokt en die bovendien weinig pijnlijk is.

De laserstraal -een hoog energetische lichtstraal- wordt geabsorbeerd door het melarine-pigment dat in de haartjes aanwezig is. De energie van de laserstraal wordt omgezet in warmte die de haarzakjes vernietigt. Mits de huid niet dezelfde concentratie van pigment bevat als de haartjes, zal zij niet in dezelfde mate deze energie in zich concentreren en zal ze daaarom niet door de laser worden aangetast.

Dit maakt de laser epilatie bijzonder geschikt voor donkere haartjes op een lichte huid. Ze leent zich niet tot het verwijderen van blonde donshaartjes.
Men zal dus de behandeling in verschillende sessies moeten uitvoeren, waarbij het aantal sessies en de duur van elke sessie afhankelijk is van de zone die men behandelt (benen en armen vergen langere sessies dan het gelaat, omdat hun oppervlakte natuurlijk groter is, maar doordat de haartjes er een langere groeicyclus hebben volstaan minder sessies).

Het is niet mogelijk om alle haarzakjes te vernietigen binnen één sessie. Dit komt omdat haartjes verschillende fases doorlopen: de anagene of actieve fase, de telogene fase waarin de haartjes in rust zijn, en de catagene fase waarmee de cyclus eindigt.

De laser epilatie vernietigt enkel die haartjes die zich in hun actieve fase bevinden.

Bovendien verschilt de groeicyclus van de haartjes naargelang hun plaats.
De laser epilatie kan worden toegepast op alle delen van het lichaam die door overmatig beharing ontsierd worden. In het overgrote deel van de gevallen volstaan vijf behandelingssessies om u een resultaat te geven.

Laser Ontharen afspraak maken? Neem gerust telefonisch contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag

Overige behandelingen

Laser Ontharen afspraak maken? Neem gerust telefonisch contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag