Behandeling

Cosmelan

Hyperpigmentatie is een veel voorkomend probleem. Oppervlakkig gelegen pigment is te behandelen met een medische peeling daarentegen is een dieper gelegen pigment is soms erg lastig om weg te krijgen. Voor dit dieper gelegen pigment heeft Mesoestetic de Cosmelan behandeling ontwikkeld, welke voor alle huidtypes een effectieve behandeling is om pigmentvlekken te verminderen.

Bij welke huidproblemen kan Cosmelan worden ingezet?
– Sproeten
– Zonschande
– Huidverjonging
– Ouderdomsvlekken
– Melasma
– Post inflammatoire hyperpigmentatie

De behandeling
De Cosmelan behandeling wordt in twee delen uitgevoerd. In de salon wordt door onze specialist Cosmelan 1 opgebracht, dit is een intensief masker welke lang op de huid moet blijven zitten. Cosmelan 2 is het onderdeel wat u thuis uitvoert, dit is een crème.

Stap 1.
U komt 7-10 dagen voorafgaand aan de Cosmelan 1 behandeling naar de salon voor een voorbereidende peeling, dit omdat de huid voorbereid moet worden op de Cosmelan behandeling.

Stap 2.
7-10 dagen na uw voorbereidende peeling komt u in de salon voor Cosmelan 1, dit is een masker die gedurende 8-12 uur op het gezicht moet blijven, afhankelijk van de huidconditie. Let op! Dit masker heeft een mosterd kleur, dus dit betekent dat dit masker wel zichtbaar is! Vervolgens haalt u thuis na de aangegeven tijd thuis het masker er af met een koud washandje en blijft u gedurende 2 dagen de inbegrepen Hydra-vital factor K/Melan recovery en de zonnebrandcréme smeren.

Stap 3.
Na 2 dagen komt u terug in de salon voor een na-controle, daar ontvangt u de Cosmelan 2 thuisverzorgingscrème, dit is een minder sterke versie van het Cosmelan 1 masker. Cosmelan 2 dient in een dunne laag op het gehele gezicht te worden aangebracht en moet 10 minuten intrekken. Cosmelan 2 gebruikt u 2 maal daags voor gedurende 2 maanden. Wanneer het pigment na deze 2 maanden sterk is afgenomen, bouwt u af naar 1 maal daags en uiteindelijk naar enkele keren per week. Bij ernstige pigmentatie of melasma is het aan te raden de Cosmelan 2 thuisverzorgingscrème in ieder geval een jaar te gebruiken.

Na de behandeling
De huid kan tijdens de eerste 4 dagen van de behandeling rood worden en er kan zwelling ontstaan. Als de huid erg gevoelig is, kan er ook jeuk ontstaan. Andere bijwerkingen kunnen o.a. een licht branderige of trekkerige huid zijn, dit is echter een normale reactie van de huid. Schilfering komt op de 2e of 3e dag bij alle huidtypen voor. Een week na de behandeling begint de huid te verbeteren, de beste resultaten worden echter gezien tussen de 2-6 weken.
Tips en adviezen
– Een rode, gezwollen, branderige huid is een normale huidreactie na Cosmelan, hier hoeft u niet van te schrikken.
– Gedurende het vervellingsproces is het belangrijk dat u niet aan de velletjes trekt, om te voorkomen dat u ook gezonde huid mee trekt.
– De behandelde pigmentvlekken kunnen na de behandeling eerst donkerder kleuren, dit is een normale huidreactie.
– De behandeling mag niet gecombineerd worden met andere depigmentatie behandelingen.
– Het gebruiken van scrub of een peeling is de eerste 2 weken na de behandeling verboden.
– Vermijdt de eerste 2 weken na de behandeling alle warmtebronnen, zoals intensief sporten, sauna’s en een hete douches.

Kosten
De kosten voor een Cosmelan behandeling bedragen €700,-. Dit is een pakket van 5 afspraken, waaronder de voorbereidende peeling, de Cosmelan 1 behandeling en de nacontrole. Tevens zijn de thuisproducten in de prijs inbegrepen.

Cosmelan afspraak maken? Neem gerust telefonisch contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag

Overige behandelingen

Cosmelan afspraak maken? Neem gerust telefonisch contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag