Behandeling

Elektrisch ontharen

Overbeharing kan tot 80% permanent verwijderd worden met behulp van elektrisch ontharen. In sommige gevallen wordt deze behandeling vergoed door zorgverzekeraars.

Hoe werkt elektrisch ontharen?
Elektrisch ontharen is een methode om storende haren te verwijderen. Alle haarkleuren, ook blond, grijs en rossig, kunnen door middel van elektrisch ontharen worden verwijderd. Tijdens de behandeling wordt een dun steriel wegwerp-naaldje langs de haarschacht in de huid geschoven, waarna een stroomstootje het haarzakje en de omgeving vernietigt. Hierdoor kunnen geen voedingstoffen meer via het bloed het haar in het haarzakje bereiken en stopt de groei.

Tussen de behandelingen door kunnen de haren niet geharst of geëpileerd worden. De behandeling moet meerdere malen, meestal wekelijks, worden herhaald. Afhankelijk van de haardikte, de mate van overbeharing en het te behandelen gebied kan de totale behandelingsduur sterk variëren van enkele maanden tot 1-2 jaar. De periode tussen twee behandelingen wordt wel steeds groter.

Vergoeding door zorgverzekeraars
Vele zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de kosten van het ontharen in het gezicht. Bekijk hiervoor je polisvoorwaarden zodat je weet aan welke voorwaarden jouw behandelaar moet voldoen.

Elektrisch Ontharen afspraak maken? Neem gerust telefonisch contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag

Overige behandelingen

Elektrisch Ontharen afspraak maken? Neem gerust telefonisch contact met ons op. Onze specialisten helpen u graag